Beranda Kecantikan FACE: COSRX is finally Official in Indonesia!!

FACE: COSRX is finally Official in Indonesia!!

272
0
BERBAGI
Hello bunnies ♥
I’m so happy to announce that last June 5, COSRX was finally official in Indonesia!
Yes! You don’t have to go through all the trouble to buy it. Thanks to SOCIOLLA for making it happen! 
Aku belum pernah pake COSRX sebelumnya, but heard alot of great things about this product ever since, especially for troubled skin like mine. My skin type is Oily, Acne-Prone, Sensitive and quite Dehydrated for while but I think i’ve taken care of this dehydrated problem.
So a bit about COSRX is a korean skincare brand that specifically formulated for those who had skin problems such as acnes, dull skin, blackheads and whiteheads. Since 2014, COSRX presents skincare solutions for not only problem skin but also all skin type to build up their self-esteem and a better skin. They use natural ingredients as well which is safe for the skin. Jadi sebelum di produksi, COSRX sangat memastikan bahwa semua produk sudah diuji secara ilmiah dan memberikan hasil yang maksimal kepada setiap masalah kulit.
Since this June, you can now purchase all 7 COSRX products officially at SOCIOLLA with super affordable price. These 7 products are: 
(Those highlighted ones are 3 products that were given to me)
1. One Step Original Clear Pads,
2. One Step Moisture Up Pads,
3. AHA/BHA Clarifying Treatment Toner,
4. Low pH Good Morning Gel Cleanser,
5. Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser,
6. One Step Original Clear Kit,
7. One Step Moisture Up Kit.
So this is what I got from the package!
Look at that cute mr. RX.

Let’s start with first thing in skincare routine! which is CLEANSER!
Low pH Good Morning Gel Cleanser

 Cleanser ini di formulasikan dengan bahan-bahan botanical, formula low pH nya bekerja untuk soothe, menyegarkan, dan melembutkan kulit tanpa efek stripping.


 Sebenernya cleanser ini direkomendasikan untuk kulit dehidrasi dan kulit sensitif. Since mine was dehydrated before and is still sensitive, so this still works on me as well.

 These are the ingredients.

Water, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Polysorbate 20, Styrax Japonicus Branch/Fruit/Leaf Extract, Butylene Glycol, Saccharomyces Ferment, Cryptomeria Japonica Leaf Extract, Nelumbo Nucifera Leaf Extract, Pinus Palustris Leaf Extract, Ulmus Davidiana Root Extract, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Flower Extract, Pueraria Lobata Root Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Allantoin, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Betaine Salicylate, Citric Acid, Ethyl Hexanediol, 1,2-Hexanediol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Benzoate, Disodium EDTA.

Tapi komposisi utama dari cleanser ini adalah Leaf Extract 5% dan Betaine Salicylate 0.5%
Tea tree Leaf Oil nya itu sanganat bagus untuk antiseptic dan bisa menenangkan dan merawat breakouts.

 The bottle itself is very simple and came with the cap just like other cleanser.
just be careful when pouring out your cleanser gel, it’s easily come out.

 It’s in transparant, no color and has that tea tree scent which is kinda soothing for me.
the consistency is a gel! not too thick and not to watery. It has less foam or bubble but soft one, Since it has low pH of 5, it doesn’t make your skin feels stripped and yes, it smoothen your skin. Most of all it’s gentle to the skin.

What I feel after using this?
Aku ngerasa selama ini aku pake cleanser yang salah untuk pagi. I think I found my morning cleanser holy grail. Not gonna lie to you, here, I explain to you why.
First, I don’t use too much product for night that needs more effort to cleanse, jadi aku ga seharusnya pake cleanser yang biasa aku pake untuk bersihin kulit waktu malem hari. This Low pH cleanser helps me with cleansing my face from all the night products and excessive oil as well tanpa kasih efek ketarik or kering bersih keset. It’s just enough to clean it tapi disaat yang bersamaan ga bersiin terlalu heboh yang malah buat kulit pagi-pagi jadi kering. Karena dalam kondisiku kalo aku cuci muka ampe keset gitu pasti stengah hari muka ku udah kayak di kasih minyak goreng.
Ever since aku pake ini, I notice that my face is less oily. less yah, bukan jadi bener-bener ga oily.
It also helps with my redness, but didn’t do well in making it brighter.
it didn’t do well in cleansing heavy makeup, but any light makeup without base is still okay but you’ll still need double cleansing. That’s why aku pake ini untuk pagi aja.
I love how this works on my skin that it smooths my skin and treating and soothing my problem skin to be better. SUPER LOVE!

Size: 150ml
Price: IDR 133,-

.
.
.

On to the next one! Toner and Exfoliator.
One Step Original Clear Pads

Facial toner ini bekerja untuk menghapus dan membersihkan minyak berlebih dan membantu menjaga kulit tetap bersih, halus, dan seimbang.
Toner ini direkomendasikan untuk kulit kusam dan berjerawat, yang pastinya cocok buat kulitku yang kusam dan oily dan berjerawat ini.

Ingredients:
Salix Alba (Willow) Bark Water, Butylene Glycol, Glycerin, Betaine Salicylate, 1,2-Hexanediol, Arginine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Allantoin, Ethyl Hexanediol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Sodium Hydroxide, Sodium Hyaluronate
Komposisi utama nya: Salix Alba (Willow) Bark Water 85.92% dan Betaine Salicylate (BHA) 1.00%
Active ingredients nya ada natural BHA and White willow bark tree extract sink deep into the skin to purify clogged pores, soothe irritated skin and aid a fast recovery.

Bentuk nya tube besar gitu, isinya bantalan kapas yang sudah direndam untuk mengeksfoliasi kulit wajah secara lembut, membersihkan minyak berlebih, menjaga wajah tetap bersih, sehat dan terjaga keseimbangannya. Exfoliating toner ini mampu mengangkat sebum berlebih, sel-sel kulit mati, dan sisa makeup secara tuntas dengan kandungan BHA alami di dalamnya. 

 Isinya ada 70 pads.
Dan kalo udah pake jangan disimpen lagi yah kedalam walaupun ngerasa sayang deh soalnya pasti kayak masih bisa dipake lagi, trust me, no! Kalo udh dipake, udah, selesai itu langsung buang yah.

 There are 2 sides of pads, jadi pake nya yang agak kasar dulu. Gampang kok untuk di liat perbedaannya. Foto yang diatas itu yang bagian lebih kasarnya. Foto yang dibawah itu bagian yang lebih lembutnya.

How to use it?

Setelah membersihkan wajah, ambil satu lembar bantalan kapas dan usapkan dengan lembut ke seluruh permukaan wajah terutama pada bagian wajah yang bermasalah dan t-zone (dahi, hidung dan dagu). Balik bantalan kapas, gunakan sisi yang halus untuk mengusapkannya kembali ke seluruh area wajah. No need to wash afterwards. Just makesure you close the tube nicely after using.


Note: I put this inside the fridge to have that cool sensation when you’re using this.

What I feel after I using this?
This is the first time I’m using this kind of toner. I used to use Rose Water as my toner.
I still not use this everyday cos I heard that your skin needs to adapt to it first jadi kulitnya ga kaget, menghindari breakouts. But so far, after 2 weeks of using it (not everyday, probably once per 1-2days) I feel my skin less oily! that’s one!
and all my acnes slowly healing up and clearing up. now it’s just the scars. It helps my skin to be brighter probably due to the natural BHA inside the ingredients. Secara perlahan but visible my skin ga begitu kusam lagi. Nope it didn’t have stripping effect, itchy, irritation feeling.
PORES! oh yes, it helps alot! making it less visible.
Kulit ku lumayan lebih lembut dan halus terutaam teksturnya.
I’m not saying all the nice thing because it’s sponsored yah, it’s because it’s true! I try my best to give objective reviews.

Price: IDR 256.5,-

.
.
.

Last but not least!
One Step Moisture Up Kit

As you can see, this is a kit where you are given the opportunity to try 3 of their amazing product with an affordable price. Which are:
Step 1. Low pH Good Morning Gel Cleanser (which i have the full size already)
Step 2. One Step Moisture Up Pad (I have the original one)
and last, Step 3. Holy Moly Snail Mask!

This kit suits for traveling. but unluckily, when I travel, I forgot to bring this one, I left it on my fridge unseen. That’s why I haven’t got the chance to try it out >.<

Aku skip buat yang penjelasan cleanser nya yah, lanjut ke One Step Moisture Up Pad.
Moiture Up Pad ini lebih ke untuk kulit yang dehidrasi dan kering. Sedangkan kulitku berminyak, jadi aku mungkin ga pake nanti yah or let’s just see later.
Komposisi utama dari Moisture Up Pad ini adalah Propolis Extract 79.14% dan Betaine Salicylate 0.5%. Sama seperti Original Clear Pad ini toner pad untuk exfoliate, melembutkan teksture kulit kering, dan  melembutkan dan melembabkan.

Ingredients:
Propolis Extract, Butylene Glycol, Glycerin, Betaine, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, 1,2-Hexanediol, Betaine Salicylate, Panthenol, Allantoin, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Hyaluronate, Ethylhexyl Glycerin, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil

.

Berikutnya, Holy Moly Snail Mask!
Yes! OMG it’s a mask! oh how I love sheet mask!
this sheet mask made from 100% rayon fabric, which soaked in red ginseng water and essence snails to moisturise and soothe the skin. This mask is able to revitalize the tired skin. The content of essence snails rich in nutrients can restore and improve the elasticity as well as smooth the skin.
Komposisi utama dari mask ini adalah Red Gingseng Water 71.15% dan Snail Secretion Filtrate 10%.


Ingredients:
Red Ginseng Water, Snail Secretion Filtrate, Methylpropanediol, Butylene Glycol, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Allantoin, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Polyacrylate, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Arginine, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

This kit is recommend to those who have dehydrated skin, sensitive, acne, dull, irritation skin and black spots.

How to use?
use Holy Moly Snail Mask and leave for 15-20 minutes. Remove the mask and pat the face gently until all the essence is absorbed on the skin.

I’m really sorry for not being able to review this mask in time. I promise I will make an update on it soon. But I read a review of this mask that it give your skin quite moisture so it makes your skin glows and moisturised. it’s also refreshing to the skin and soften it.
I want to be able to try it so I’ll have a taste of it myself.

Price: IDR 57,-

.
.
.

All the products are available exclusively at SOCIOLLA, you can check them out there.
I’m grateful and beyond happy that I got to try my VERY FIRST COSRX products that turns out to be helpful for my troubled skin. My skin is now getting better ever since I use the cleanser and the toner. Would love to try the other products tho.
Thankyou SOCIOLLA and COSRX

 
Thankyou for reading my honest review. I hope this review helpful for you. 
See you on my next post.
If you guys have any question you want to ask about this, just comment on the comment box below

———————————————————–
Deedee Young