in ,

Goo Hara Pandora MV Inspired Make Up Tutorial

Hello ladies.. Lots of you asked me to make tutorial. I really want to but my camera now can’t record a good quality video plus I don’t have any video editor application. I’m thinking of buying the new one, do you have any recommendation? ^^
Okay back to the topic. Because I can’t make a video tutorial, I just want to share some pics tutorial. It’s not really clear and can’t show detail as in video, but still hope you like it. I’m inspired by Goo Hara from Kara in their latest MV: Pandora.
 
Let’s start (I will use English and Bahasa for each steps):
1. First of all, do the base makeup. I don’t start with primer, just BB cream, concealer and then powder. 
 
Pertama-tama, lakukanlah base makeup. Kali ini aku ga pakai primer, langsung ke BB cream, powder, concealer, lalu powder lagi. Kenapa urutannya gitu? Karena kebetulan aku habis bikin review soal BB cream sm powder hahaha.. Tp karena masi ada bagian yg mau kusamarkan, makanya pakai concealer lg deh. :p
 
2. Fill the brow area with the colour match your hair colour. And I just draw it straight as what Korean brows look like.
Langkah kedua, isilah bagian-bagian kosong di alis kamu, dan pakai warnanya yang sesuai warna rambut ya. Aku buat alisku mendatar aja ky orang Korea trus menurun di bagian ujungnya.
 
3. Use eye primer to make the eyeshadow colour looks more vibrant and stay longer. 
Langkah ketiga, gunakan eye primer biar warna eyeshadownya lebih keluar dan hasilnya lebih tahan lama. 
 
4. Fill all the crease area with light silver colour. I use Urban Decay Naked 2 Palette shade Verve.
 
Langkah keempat, pakailah warna silver di daerah lipatan mata kamu. Aku pakai warna Verve di Naked 2 Palette.
 
 
 
 
5. At the outer area until middle part, use gray colour and blend it. I use The Balm Shady Lady vol 1 shade Easy Wheezie.
 
Setelah itu, untuk bagian luar smpai bagian agak tengah, pakailah warna abu-abu kemudian diblend. Aku pakai warna Easy Wheezie dari palet Shady Lady vol. 1.
 
 
6. Line your eyes using black eyeliner. I started with gel liner first then topped it with liquid liner. For the tight lining, I use pencil eyeliner and also do it for the lower lash line. For the bottom part of the eye, you can see that there is a look of half v-shape. Fill that part with black eyeshadow, smudge it, so it will look connected with the eyeliner.
After that, use dark grey eyeshadow to create a line. Try to smile and see when your upper part and lower part of eyes meet, make a line and extend it from the lower part of the eye. You have to make it sharp and clean. If the grey eyeshadow colour doesn’t really show up, just add colour with brown gel liner. The eyeshadow must reach that extended line so they look connected to each other.
 
 
Nah ini yang agak susah jelasinnya. Hahaha.. Pakailah eyeliner di garis mata atas maupun bawah. Awalnya sih aku pakai gel eyeliner tp abis itu aku timpa lagi pakai liquid eyeliner biar warnanya lebih pekat. Untuk tightlining aku pakai eyeliner pensil. 
Di bagian bawah mata kita, di bagian ujung luarnya kan ada kelihatan bentuk setengah V gt kan? Nah bagian itu diisi pakai eyeshadow warna hitam biar kelihatan membaur sama eyelinernya. 
Lalu, buatlah garis ke arah atas menggunakan eyeshadow warna abu-abu yang lebih gelap. Caranya gini: cb senyum deh, saat senyum kan bagian atas sm bawah kita ketemu kan, nah tarik garis ke arah atas dari bagian bawah mata jd garis itu kelihatan seolah-olah perpanjangan dari bagian bawah mata kita klo lagi senyum. 😀
Kalau misalnya pakai warna abu-abu ga gt kelihatan, pakai aja gel liner warna coklat. Ingat, garisnya harus setajam mungkin ya.
 
7. Use mascara afterwards on upper lashes and lower lashes. If you want, you can use fake eyelashes. When I use fake eyelashes, I will have double lids and it won’t look like Hara. So I decided not to use fake eyelashes. 
 
Setelah itu, gunakan maskara di bulu mata atas dan bawah. Kalau mau, bisa juga kok tambahin bulu mata palsu. Kalau aku pake bulu mata palsu, otomatis jadi ada lipetan gt matany. Trus bulu mata palsuku agak lebay jd akhirnya aku ga jadi pakai deh. Selesai untuk bagian mata!
Or maybe the lashes that is too ‘lebay’? I don’t have natural-look lashes so better not use it this time -,-
 
8. Use any blush on you like. I can’t see any colour at Hara’s cheek on the MV, so I just go with my own preference. I use shimmer peach colour. I forgot to use highlighter at that time. You can use it at nose bridge,  brow bone, and above apple of your cheeks. 
 
Lanjut ke pipi. Klo di MV nya sih aku liat Hara kaya ga pakai blush on. Mungkin dia pakainy minim kali sedangkan kalau buat rekaman gt kan harus agak medok makanya ga keliatan. Jadi pakai aja blush on warna favorit kamu. Kalau aku pakai warna peach yg ada shimmer jadi kelihatan glowy gt. Mau tambahin highlighter juga bole. Cuma kebetulan hari itu aku lupa tambahin highlighter -,-
 
9. For lips, first you can conceal your lips colour first using lip concealer or nude beige lipstick. Hara lips is in  orange colour but too bad I don’t have any orange lipstick 🙁 So I just use pinky orange colour lipstick.
 
Untuk bibir, klo perlu pakai lip concealer aja dulu buat nutupin warna bibir kamu. Setelah itu, pakai lipstik warna orange. Karena aku ga ada, jadinya aku pakai warna pink yang agak ke arah orange. :3
 
 
 
 
And you’re done. Yeayyy! Here’s the final look:
 
 
 
 
 
 
 
So, what do you think? To be honest, I think this is the failed version of her makeup. Hahaha.. Both of us are monolids but in a different way. It’s so hard to describe the step by step using words, better to use video.. >.< I hope I can do better next time. :')     Products used: Face: 1. Holika Holika Luminous Silk BB Cream #2 2. Etude House Surprise Stick Concealer #2 3. Holika Holika Luminous Aura Pact #2 4. Etude House Peach Beam Blusher #3   Eyes: 1. Lioele Auto Eyebrow #3 2. Tony Moly Lovely Berry Girl Primer 3. Urban Decay Naked 2 Palette 4. The Balm Shady Lady Vol.1 Palette 5. Coastal Scents Raven Divine Line Gel Eyeliner 6. Koji Dolly Wink Liquid Eyeliner 7. Holika Holika Jewel Light Waterproof Eyeliner #1 8. Etude House Lash Perm Three Steps Volumecara 9. Fairy Drops Platinum Mascara Waterproof Type   Lip: 1. Too Cool For School Smoky Nudy Lip Colour #1  2. Etude House Dear My Blooming Lips-talk OR204   Tell me anything about this tutorial, whether it's critic, comment, or what tutorial you want for next time, I would really appreciate it. 😀   Thank you so much and see you ~ ^^                                

What do you think?

Written by virgo

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.

GIPHY App Key not set. Please check settings

25 Comments

Holika Holika Luminous Silk BB Cream and Pact Review

EOS Fay Brown Review